Различни видове златни обеци

Различни видове златни обеци

Мода и красота

Златните обеци са проектирани в ослепителни модели и са прекрасни подаръци. Те са и страхотен избор и за вас самите. Ако искате най-доброто от златните бижута, изберете чифт с правилния размер за вас.

Чисто злато

Бижутата от масивно злато са вечни, издръжливи и ценни. Въпреки това, не всички части от масивно злато са еднакви. Някои парчета са кухи, докато други са пълни със злато. Пълните със злато модели са по-евтини, но могат лесно да се огънат и счупят. Освен това те могат да имат по-ниска стойност при препродажба.

Друг начин да разберете дали дадено бижу е масивно е да проверите неговата гравюра или печат. Гравирането или щампата трябва да е малко и да се намира от вътрешната страна на пръстена или някъде върху обеците, като например закопчалката.

Пълен със злато

Златните бижута са добър избор за хора, които искат да придобият бижута от евтино злато. Този тип бижута съдържат най-малко 5% злато, което ги прави много по-достъпен вариант от масивното злато. Бижутата с пълнеж от злато не се белят или деламинират като златните бижута с покритие или потапяне. Пълните със злато бижута са склонни да издържат дълго време, когато се грижат правилно за тях.

Пълните със злато бижута не са от масивно злато; вместо това има тънък слой злато, механично свързан към основния метал. Поради начина, по който златото е свързано със сърцевината, то няма да се износи с времето. Това е по-стара техника, датираща от началото на 1900 г. Освен това е по-скъпо и отнема много време за производство от златното покритие.

Бяло злато

Обеците са важна част от тоалета ви, рамкират лицето ви и привличат вниманието към очите ви. Въпреки че можете да си купите класически златни обеци с винт, има и опции за обеци, които са направени от бяло злато. Диамантените обеци от бяло злато добавят блясък и са популярна тенденция сред булките и мъжете, които обичат минималистичния стил.

Бялото злато е направено от смес от чисто жълто злато и други метали, като никел, за постигане на по-бял вид. След това металът е покрит с родий, който помага да се запази белият му цвят. Покриването на вашите обеци от бяло злато е доста прост и евтин процес.

14 каратово злато

Златните бижута се предлагат в много форми. Например, има 14K и 10K златни бижута. Златните обеци от 14K се считат за по-качествени от тези от 10K. Освен това са и по-достъпни. Обеците от 14K злато също са по-издръжливи и могат да се носят ежедневно. От друга страна, бижутата от 10K злато може да са по-светли и да съдържат по-малко злато. Тази разлика често е малка, така че може да не забележите разликата, ако ги носите само от време на време.

Златото е естествено срещащ се елемент с химичен символ Au и атомен номер 79. Ковкостта на златото го прави идеалният метал за фини бижута. Сплавта, образувана чрез смесване на 14K злато с други метали, го укрепва. Това го прави идеален за годежни пръстени, висулки, гривни, обеци и др.

Рециклирано злато

Златни обеци от рециклирано злато са екологичен начин да покажете стила си, без да вредите на околната среда. Бижутата са създадени със смесица от различни метали, включително стерлингово сребро, злато и розово злато. Някои от тези части дори са сертифицирани, което ги прави 100% проследими. Тези части могат да бъдат проследени от оригиналния им източник до търговеца на дребно чрез блокчейн технология.

Рециклираното злато идва от остатъци от благородни метали, които някога са били използвани за бижута. След това златото се рафинира в най-чистата си форма, преди да се използва за бижута. Тъй като материалът е много чист, той може да се използва многократно без загуба на качество. Този процес е и по-рентабилен.