Защо да изберем автомобилни гуми Continental и какви са предимствата им?

Защо да изберем автомобилни гуми Continental и какви са предимствата им?

Автомобили

Много водачи пренебрегват качеството на гумите, смятайки че и с по-евтини могат да шофират. От това зависи безопасността и дължината на спирачния път, разходът на гориво, генерираният шум, комфортът при пътуването и сцеплението с настилката. С какво се характеризират предложенията на Continental и техните отличителни черти, в сравнение с конкурентните подобни продукти?

Каква е кратката история на марката Continental?

Немската корпорация Континентал в периода на основаването си започва да разработва гуми за колела, които по това време са много популярни. С развитието на автомобилната индустрия и по време на втората световна война, компанията пренасочва дейността си в проектиране и производство на автомобилни гуми. Военните действия и сривът в икономиката не се отразяват благоприятно на компанията, но още през шейсетте години тя се възстановява и към днешна дата е в редиците на световните лидери в своята област.

С какво се отличават гумите Continental?

гуми Continental

Особеност на фирмените продукти е тяхната адаптивност и възможност за експлоатация в различни условия. Това е първата компания, разработваща безкамерни гуми и зимни варианти без шипове, осезаемо намалявайки разхода на гориво, без влошаване на сцеплението с пътя. Така, инвестицията в продуктите на Continental става още по-рентабилна за потребителите. Списъкът от иновации на Continental е огромен и ако тази компания не съществуваше, времето за обслужване и грижа за автомобилите ще е в пъти по-голямо.

Основната причина, поради която немският разработчик Continental спечели симпатиите на милиони хора по света, е качеството на произвежданите от нея продукти.

Какви са предимствата пред останалите марки?

В продуктовата гама на немската компания присъства разнообразно портфолио от качествени зимни, летни и всесезонни гуми. Предлагат се както модели за леки автомобили, така и за товарни коли. Размерите им се отличават както по височина и широчина, така и по диаметър и ниво на сцеплението с асфалта. Предлагат се по-тесни и по-широки модели с различни размери на джантите, спрямо препоръките на производителите за отделните марки и модели автомобили. Това предоставя максимална стабилност на пътя и лекота при ремонта, особено при избора на подходящ грайфер.

Употребата на продуктите от немската марка си заслужава, защото:

  • с един комплект ще карате поне 3-4 сезона;
  • ще почувствате истинския комфорт при каране, дори и в условия извън пътя;
  • ще се възползвате от най-новите технологии в областта, осигуряващи отлично сцепление, минимален шум и оптимален разход на гориво;
  • иновативната конфигурация на ламелите върху протектора предоставя стабилност и най-добро сцепление на пътя, дори и при шофиране в снежни условия.