5 топ модни съвета как винаги да изглеждате стилни

Мода и красота

Модата е преходна, стилът е вечен. Със сигурност сте чували тези думи, които принадлежат на един от най-знаменитите дизайнери някога – Ив Сен Лоран. Докато модните тенденции се сменят всеки сезон, то изисканата и добре съчетана визия е нещо, което винаги прави впечатление и говори за отличния естетически вкус на своя притежател.

Ако искате и вие безпогрешно да съчетавате своите тоалети, така че винаги да изглеждате стилни, в следващите редове сме подготвили за вас 5 топ модни съвета, препоръчани от GANG. Вижте кои са те:

  1. Създайте си капсулен гардероб

Концепцията за капсулен гардероб е изключително популярна, най-вече заради нейната практичност. Ако не сте запознати какво представлява, идеята е да подберете базови елементи на облеклото, които да може да съчетавате в максимално много комбинации. По този начин с по-малко дрехи, ще може да създавате повече тоалети и да забравите вечната дилема “какво да облека”.

Основното и най-важно е да инвестирате в качествени класически модели, които винаги ще изглеждат актуално. Отделните елементи могат да варират в зависимост от вашия стил и начина ви на живот. Все пак стилистите препоръчват в гардероба ви задължително да присъстват качествени дамски блузи в неутрални цветове, поне един чифт джинси, кожено яке, класически блейзър и изчистена бяла тениска. Ако не сте пробвали да създадете капсулен гардероб до този момент, съветваме ви да не отлагате повече, защото наистина си заслужава!

  1. Уверете се, че дрехите ви са в точния размер

Да откриете подходящият размер, който да ви стои перфектно, често е трудно. Различните магазини и марки имат различен стандарт и често се случва  размерът ви да варира значително от един магазин до друг. Дължината на дрехите също може да е проблем, ако сте по-ниски или доста по-високи, рискувате дрехите ви да се влачат по земята или да изглеждат сякаш са ви малки. В такъв случай, винаги може да отидете на шивач, който да прекрои вашите любими дрехи, така че да изглеждат като направени само за вас.

  1. Забравете за импулсивното пазаруване

Пазаруването на нови дрехи често води приятна еуфория, заради която сте склонни да поръчате много неща, които ще облечете само веднъж или ще останат забравени с етикетите някъде дълбоко в гардероба ви. Тези необмислени покупки няма да ви помогнат да изглеждате по-стилни, а само ще ограничат бюджета ви. Вместо това, научете се да пазарувате само за нещата, от които наистина имате нужда и помислете има ли с какво да носите тази дрехи, преди да натиснете бутона “купи”.

  1. Научете се да съчетавате цветове и десени

До тук говорихме колко важно е да изградите капсулен гардероб в носими неутрални нюанси, но следващата стъпка в това да надградите вашия личен стил е като добавите цветни елементи или принтове. Да, в началото те могат да ви се струват малко страшни, затова започнете с едноцветна база в неутрален цвят и добавете само един цветен елемент. С времето ще се научите как умело да съчетавате различни принтове и цветове, за да постигнете още по-смели и забележителни визии.

  1. Не се страхувайте да изразите себе си

Да откриете личния си стил изисква време, така че не се отчайвайте. Важното е да не се страхувате да опитвате нови комбинации. Забравете за мнението на околните, важното е вие самите да се чувствате комфортно и да носите тоалетите си с увереност. Затова бъдете смели и експериментирайте.