Запазете топлината през зимата с подходящите обувки

Запазете топлината през зимата с подходящите обувки

Мода и красота

 

С настъпването на зимата изборът на правилните и удобни обувки  може да бъде труден. Настиването през зимата обикновено се причинява от изстиване на краката ви. Това може да се случи от ходене боси по студени подове, но също и от носене на неподходящи обувки по време на дейности на открито. Това лесно се поправя с избора на висококачествени зимни обувки.

Какво всъщност определя една зимна обувка?  Отговорът се крие в избора на материал. Материята трябва да е водоустойчива и също така да може да изолира добре.

Всички сме наясно с това колко е важно краката ни да бъдат на топло през студените зимни месеци. Ще ви представим няколко по-интересни варианта за обувки, с които да ще се чувствате комфортно и удобно когато на вън е студено.

Ботуши до глезена

Ботушите до глезена са основна част от всеки зимен гардероб! Те са чудесен избор, ако искате да добавите цвят към облеклото си. Повечето зимни ботуши са черни или кафяви, така че един цвят е много полезен. Ако искате да носите любимите си ботуши до коляното с гамаши, ботушите до глезена са чудесен вариант. Тъй като стигат до глезена, те не покриват толкова много, колкото снежните или високите до коляното ботуши. Това означава, че не са толкова топли, но и не са толкова горещи и потни. Освен това са малко по-лесни за ходене, така че не е нужно да се притеснявате, че тези ботуши ще ограничават движенията ви.

Ботуши Челси и бойни ботуши

Ботушите тип „Челси“ и бойните ботуши са чудесни зимни ботуши, ако не искате да се покривате чак до коляното. Те не са толкова топли, колкото ботушите до коляното или ботушите над коляното, но осигуряват отлична изолация и са добър избор, ако искате да ви е топло, без да се покривате прекалено много. Тези ботуши няма да са толкова топли, колкото високите до коляното или ботушите над коляното, защото не покриват толкова много, но са подплатени с плат. Това означава, че краката ви ще останат сухи и топли, дори ако навън е мокра кал.

Мокасинови ботуши

Ако си търсите стилни, но топли зимни ботуши, това е идеалният вариант за вас. Те са малко по-различни от другите зимни ботуши и са със стилна кожена подплата. Те са малко по-къси от другите ботуши, така че можете да ги носите с гамаши или дори с чорапи до коляното. Тези ботуши ще запазят краката ви топли и са изработени от по-дебела материя. Единственият им недостатък е, че са по-малко удобни за ходене на дълги разстояния, така че ако планирате да ходите много през деня, те може да не са най-добрият вариант за вас.

Изборът на правилната зимна обувка е комбинация от няколко фактора – един, който определено трябва да имате предвид, е удобството . Ако имате чувството, че обувката ви, независимо от качеството й, не ви позволява да ходите удобно, то вероятно ще трябва да заложите на други обувки.

Правилните чорапи също са фактор за комфорт. Какъвто и да е вашият избор, трябва да помислите какви чорапи ще носите с новия си чифт.  Пробвайте обувките с чорапите, с които възнамерявате да ги носите, защото само така ще добиете най-добра представа колко ще ви е удобно.

Източник:  e-obuvki.com