Съвети за избор на най-доброто обзавеждане за баня - как да направим банята си красива

Съвети за избор на най-доброто обзавеждане за баня – как да направим банята си красива

Интересно

Красивата баня не означава само да декорирате и боядисате стените. Всъщност това е само върхът на айсберга. Виждате ли, за да имате невероятна баня, трябва да намерите най-добрите начини да я направите уникална и различна. Това означава да използвате неща като осветление, решения за съхранение и други. Някои детайли трябва да планирате още когато решите да правите ремонт на банята. Такива са избора на мебели за баня, плочки, да прецените дали можете да сложите вана или душ кабина. Други детайли като декоративните елементи можете да добавите в последствие или да експериментирате с тях, докато откриете най-добрата комбинация.

Планирайте оформлението и декорацията на новата си баня, преди да купите нещо

Когато планирате оформлението на новата си баня, трябва да помислите как мебелите ще се впишат в това пространство. Това означава да обмислите как ще бъдат използвани стените и таванът. Например, ако помещението е малко и имате голямо огледало, което ще заема голяма част от пространството на стената, ще трябва да намерите начин да го включите в разположението на мебелите. Когато обзавеждате банята си, трябва да имате предвид и нуждите за съхранение. Решението за съхранение е от съществено значение за всяка баня. Въпреки че има много възможности, при избора на мебели за съхранение в банята трябва да вземете предвид следното: пространството, което заемат в помещението, колко лесен е достъпът до тях и как изглеждат, когато са в помещението.

Използвайте по-тъмни цветове за таваните и стените

По-тъмните цветове като сиво и черно могат да се съчетаят с почти всеки стил на обзавеждане. Когато боядисвате стените на банята си, трябва да имате предвид, че тези цветове са идеални и за таваните. Освен това, ако боядисате стените на банята си в по-тъмен цвят, ще можете да подчертаете тавана с цвят, който допълва избрания от вас нюанс. Ако искате да добавите нотка на елегантност в банята си, тогава трябва да обмислите боядисването на стените в цвят, който е по-тъмен от останалия стил на декорация. Някои от най-подходящите цветове, от които да избирате, са тъмносиньо, тъмнозелено, тъмнолилаво и тъмночервено.

Изберете кърпи, които да подхождат на цвета на избраната стена

Когато избирате кърпи за баня, трябва да имате предвид цвета на стената. Това ще ви помогне да изберете перфектните кърпи, които да съответстват на цвета на стената. Например, ако имате сиви стени, можете да изберете сиви кърпи. Ако искате да отидете още една стъпка напред и да направите банята си още по-красива, можете да изберете цвят, който допълва стените, например по-светъл цвят. Например, ако в банята ви има розова стена, можете да изберете кърпи в по-светъл цвят, например жълт. По този начин ще успеете да създадете красива и релаксираща среда за вашите гости.

Не забравяйте да добавите осветление, за да създадете релаксираща атмосфера

Осветленият цвят на стените не само ще направи банята ви още по-красива, но и ще спомогне за създаването на атмосфера на релаксация. Уверете се, че в банята ви има някаква форма на осветление, независимо дали става въпрос за осветление на релси или висящи лампи. Можете също така да добавите допълнително осветление към огледалото, за да го направите още по-красиво.

Източник:  bania24.com