Какво е значението на хотелското обзавеждане?

Какво е значението на хотелското обзавеждане?

Интересно

Опитайте се да си спомните последния път, когато сте посетили хотел в България или в чужбина. Малко изтощен от пътуването, просто искахте място, където да оставите нещата си и да се отпуснете.

Опитайте се да си спомните очакванията си, преди да пристигнете във фоайето и да се чудите как ще изглежда, как ще мирише, как ще се чувства. Когато влезем в хотел, изведнъж сетивата ни улавят сложния цялостен образ на всички неща, които хотелът е възнамерявал или не е възнамерявал да имаме като част от нашето клиентско преживяване.

Ние проверяваме всяко малко нещо, съзнателно или несъзнателно. Първото ни впечатление се създава бързо и има толкова много неща, които влизат в нашия тестов индекс в хотел. Независимо дали става дума за униформите на персонала, миризмата, климатика, дизайна на рецепцията, столовете, на които седим, когато чакаме да се настаним, фоайето, осветлението.

Хотелът не е просто място за спане. Хотелът е едно цяло изживяване. Когато мислим за дизайна на нашия хотел, важно е да помним, че гостите ще се вгледат във всеки един детайл. Гостите искат да бъдат ентусиазирани и развълнувани. Не говоря за мръсотия или чистота, защото те са даденост.

Като хора, когато сме извън познатата си домашна среда, ние търсим комфорт и намираме котва в това, което е около нас. Когато гостите на хотела влязат в стаите си, те веднага проверяват дали леглото е удобно и ако има проблем, може да изпитат известна степен на безпокойство.

Пускаме телевизора, може би с надеждата да видим нещо, което ни харесва. Гледаме мрамора под душа, шкафовете и масичката до прозореца. Всички тези мебели са неразделна част от изживяването на гостите.

Модерното хотелско обзавеждане е важна част от брандирането на хотелите. Хотел, който поддържа приятен, модерен и привлекателен дизайн за своите гости, ще кара гостите да се връщат отново и отново и да разказват на приятелите си, че са имали приятен престой.

Те дори не винаги ще знаят как да обяснят какво е в хотела, което е направило престоя им приятен, но чувствата им към мястото ще бъдат, че им е осигурило забавно изживяване. Гарантирането на качеството на мебелите , тяхната красота и дизайнерски характеристики е един от основните фактори, които превръщат гостите в доволни гости.