Най-добрите комбинации от сиви плочки за баня за перфектна сива визия

Дом и Градина

Сивият цвят е един от най-популярните и универсални цветове в интериорния дизайн. Той може да се използва в почти всяко пространство, за да създаде елегантен, спокоен или неутрален вид. Съществуват много различни комбинации със сивите тонове, които ще направят всяка стая да изглежда още по-стилна и модерна. Ето няколко съвета, как сивите плочки за баня да не изглеждат скучно, а да направят помещението още по-красиво.

Кои цветове се съчетават най-добре със сивото?

Сивото има спокоен и неутрален ефект, така че можете да го използвате с почти всяка цветова комбинация. Някои цветове обаче могат да подчертаят сивия тон и да направят банята ви още по-стилна. Ето няколко идеи, които да ви помогнат да започнете:

 – Изчистените цветове – ще ви помогнат да слеете сивата си баня с останалия интериор на дома ви.

– Топлите цветове – червено, оранжево, жълто – ще помогнат за озаряване на стените в банята.

– Хладните цветове – синьо, зелено – могат да направят чудеса, за да създадат релаксираща атмосфера.

Съобразете размера на банята си

Ако банята ви е малка, тя ще се усеща много по-сива. Голямата баня, от друга страна, може да се изглежда по-скоро като бяла стая, така че може да е трудно да се намери подходящият сив тон. Ако банята ви е малка, можете да използвате по-светли сиви нюанси, за да създадете по-ефирно усещане. От друга страна, една голяма баня може да се почувства по-сива, когато използвате по-тъмни сиви тонове, за да направите пространството още по-малко. Ако банята ви е по-голяма, можете да тонизирате някои от стените, за да създадете по-приветливо усещане в помещението. Можете също така да добавите елементи като растения или цветни акценти, за да освежите обстановката. За да не стане стаята прекалено тъмна или монотонна цветните акценти са един прекрасен вариант.

Създайте неутрална палитра

Неутралната палитра ще помогне на помещението да изглежда по-универсално и по-малко скучно, независимо от вида дейност, която се извършва в банята. Ако банята ви ще се използва от една група хора, тогава силната, но неутрална сива цветова схема може да помогне да се зададе спокоен и релаксиращ тон. Сивите тонове се съчетават добре и с други цветове, така че можете да ги използвате като неутрална основа за други идеи за декорация.

Не се страхувайте да добавяте цвят

Въпреки че е важно да използвате неутрален сив цвят в банята си, можете да добавите  и разпръскване на смели цветове, особено ако екстериорът на дома ви е по-цветен. Например сивият екстериор може да се съчетае чудесно с оранжев или червен външен сайдинг, създавайки топъл и приветлив вход. По същия начин сивата баня може да се съчетае и с цветна врата или стена, създавайки забавен визуален елемент. Сивото може да се използва и като фонов или акцентен цвят, особено ако домът ви има по-еклектичен или смел интериор.

Банята е помещение, което освен всичко останало е предназначено и за релакс, независимо дали от уморителния ден след работа или сутрин за освежаване. За това е важно да бъде стилна и да е в успокоителни тонове.  Ако добавите вана, то можете да превърнете банята и във ваш собствен спа център с помощта на ароматни соли за вана, чаша от любимото ви питие и запалени свещи.

Източник:  keramo-bg.com