Как да намерите най-добрите луксозни чаршафи за леглото си

Как да намерите най-добрите луксозни чаршафи за леглото си

Дом и Градина

Ако сте от хората, които обичат лукса в живота си и в дома си, то със сигурност всичко в жилището ви ще бъде в този стил. Спалнята не остава по-назад. В днешната статия ще обърнем внимание на това как да изберете най-доброто спално бельо за себе си.

Какво прави добрия луксозен чаршаф добър?

Ето кои характеристики показват, че това спално бельо, което сте избрали е качествени и луксозно:

– Дълготрайност – Важно е да изберете чаршаф, който ще издържи дълго.

– Комфорт – Също така е добре да изберете чаршафи, които имат висок брой нишки и са удобни за спане.

 –Цвят – Изберете цвят, който да допълва леглото ви и декора на стаята ви.

– Цена – Уверете се, че цената е подходяща за вашия бюджет.

– Живи цветове – ако търсите чаршафи, които ще придадат цветен привкус на стаята ви, сатенените чаршафи са правилният избор.

– Качество – когато търсите луксозни чаршафи, уверете се какво търсите.

– Предварително изпиране – не всички луксозни чаршафи са предварително изпирани.

– Химическо чистене – някои луксозни чаршафи могат да се перат в пералня, докато други трябва да се почистват на химическо чистене.

– Тъкан – има няколко вида тъкани, включително перкал, египетски памук и сатен.

Какво представляват чаршафите от перкал?

Чаршафите от перкал са от 100% памук и са изтъкани на плоска основа, което създава мека и дишаща материя. Плоската тъкан на перкала създава гладка повърхност, която прилича повече на чаршаф, отколкото на одеяло. Някои чаршафи от перкал са с матирано покритие, което спомага за намаляване на статичното полепване и ги прави по-подходящи за използване в спалнята. Има причина чаршафите от перкал да се смятат за златния стандарт на спалното бельо: те са меки и удобни, без да са прекалено топли.

Чаршафи от египетски памук

Чаршафи, известен още като египетски памук, се отнася за вид памук, отглеждан в Египет, който е подходящ за луксозни чаршафи. Египетският памук се отглежда на високи, плодородни растения, които произвеждат цветове, които обикновено са лилави, розови или лилави на цвят. След като цветовете бъдат откъснати, памукът се обработва, така че цветовете да бъдат отстранени, а влакното да остане в естествения си бял цвят, което го прави идеален за използване в луксозни чаршафи. Чаршафите от египетски памук са изключително меки и абсорбиращи. Освен това тъканта се отличава с много ниска степен на образуване на пилинг или прозиране, което я прави един от най-издръжливите видове спално бельо. Най-хубавото на чаршафите от египетски памук е, че могат да се перат и използват отново и отново, без да губят мекотата си.

Сатенени чаршафи

Сатенените чаршафи имат гладко и копринено усещане и се предлагат в различни цветове и десени. Гладката текстура на сатенените чаршафи ги прави идеални за спалнята, тъй като се усещат меки и луксозни, без да са прекалено топли. Най-разпространеният вид сатенен чаршаф се нарича Supima – мека и лъскава тъкан, която обикновено е смес от 60% памук Supima и 40% полиестер. Другите видове сатенени чаршафи, които се предлагат, са изработени от 100% полиестер, както и от коприна. Съществуват и сатенени чаршафи, които могат да се перат в пералня, което ги прави по-удобни за ежедневна употреба.