Най-предпочитаните цветове за кухненски шкафове

Дом и Градина

Сякаш отмина времето, в което за кухнята се мислеше само в традиционните дървесни цветове и тонове. Ако до преди години мебелите в дома се характеризираха с универсалност в цветовата гама, то напоследък интериорният дизайн разгърна в пъти възможностите за въображение и креативност в обзавеждането на дома.

Кухнята не прави изключение. Ако спомените ви от детството включват семпли бели или дървесни цветове за кухня, то все по-често ще забелязвате дръзки и смели решения относно цветовата гама в това помещение. Вече с цвят се играе не само що се отнася до избраната боя за стените. Все повече хора вплитат нюанси и в дизайна на мебелите си. Ако заложите на кухня по индивидуален проект, то със сигурност бихте могли да заложите на любимия си цвят в дизайна й.

Кухненските шкафове са елементите от модулната кухня, които са най-видими и пряко участващи в интериора на помещението. Те са именно нещото, което гостите ви виждат първо; те са и елементът, на който ще се наслаждавате вие и цялото ви семейство всеки ден у дома. Ето защо е редно да вложите повече старание, когато правите проект на бъдещата си кухня. Кои цветове да включим в нея?

За традиционно настроените, разбира се, споменаваме дървесните багри. Независимо дали ще се спрете на светло или тъмно дърво, тези природни цветове внасят особен уют и спокойствие не само в това помещение, но и в целия ви дом. Естествените шарки на дървото спомагат за добиването на онова чувство на топлина, така характерно за кухнята и така търсено сред множеството от домакинства, които се изправят пред предизвикателството да проектират собствените си мебели.

Ако пък решите да заложите на цветна кухня, то ето цветовете, които са истински хит сред тенденциите в обзавеждането.

Заложете на неутралните, пастелни тонове. Бихте могли да вплетете тъмносиньото или тъмнозеленото като акценти в дизайна на своята кухня. Лесно бихте съчетали тези цветове с множество аксесоари и декорации като например саксии с цветя, кухненски кърпи, салфетки, картини. Така кухнята ви ще придобие хомогенност в дизайна, който определено навява асоциация за стил и класа.

Лилавото е също цвят, който умело бихте съчетали с преобладаващите дървесни тонове. То е признак за естетически вкус. Ако пък желаете кухнята ви да ви зарежда с оптимизъм и енергия всеки път, когато влезете в нея и прекарвате време, то включете жълтото и оранжевото в нейния дизайн. Топлите цветове от тази гама доказано са подходящи за кухня, тъй като влияят на вкусовите рецептори – ако те са акцентните цветове в помещението ви, то готвенето и консумацията на храна би било особено приятно.

Вашият коментар