картофи

Храните, които винаги е добре да имате на разположение

Здравословно

Колкото и мнозина от нас да обичат храненето навън, едва ли има нещо, което създава повече уют и домашна обстановка от ястията, приготвени вкъщи.


Все повече хора се обръщат към кулинарията – ако доскоро на нея се гледаше просто като на умение, служещо за приготвяне на храна, то все повече се налага убеждението, че готвенето всъщност е форма на изкуство.

За това, разбира се, спомагат многобройните риалити предавания, чийто основен фокус са именно храните и различните методи, по които те биха могли да бъдат приготвени.

И за да не останем по-назад, решихме да ви припомним кои са хранителните продукти, които винаги е добре да имате вкъщи. Така можете да реагирате бързо и да приготвяте както сложни и майсторлъшки рецепти, така и бързи ястия за случаите, в които нямате времето и желанието да прекарвате дълги часове в кухнята.

Започваме от яйцата

Този хранителен продукт е съвместим с редица други храни. Ако пък приготвяте яйца самостоятелно пък, то тогава времето определено е на ваша страна – едва ли съществува друг продукт, чието готвене да отнема по-малко време. Независимо дали ще ви послужат за основно ястие, или ще влязат в състава на друго такова, яйцата ще намерят широко приложение в изпълнението на някои от любимите ви рецепти.

Разполагайте с месо

Ако си падате по похапването на месо, то се старайте винаги в хладилника ви да се навърта прясно такова. По този начин ще съумеете да предложите нещо вкусно на трапезата. Пилешко, свинско, пуешко, телешко – изборът е наистина голям и би паснал на всеки вкус.

Варива

Продукти като боб, ориз, леща са също част от препоръчителните. Едва ли някой не обича ястията, в чиито рецепти тези продукти взимат главно участие. Според зависи от вида на продукта и рецептата, времето за приготвяне варира, но пък крайният резултат ще си заслужава допълнителните минути, прекарани в кухнята.

Картофи

Тези зеленчуци също биха могли да бъдат приготвени по много различни начини самостоятелно и да послужат за вкусни обяд или вечеря. Често се използват и като гарнитура и основна съставка към други ястия. Ето защо никога няма да сгрешите, ако в хладилника си съхранявате именно този вид храна.

Вашият коментар