Интериорен дизайн и идеи за модерен дом

Интериорен дизайн и идеи за модерен дом

Дом и Градина

Съвременният интериорен дизайн предлага множество ефектни решения, но и по-семплата визия може да бъде модерна

Актуалните тенденции в интериорния дизайн се следват от модерните хора, които искат да си създадат не само удобства у дома, но и да се отличат с ярък характер. Обзавеждането обаче може да бъде ефектно и при спазването на някои по-семпли препоръки. Ще се изненадате как изчистените линии и контрастните комбинации създават една неповторима среда, която изпъква с индивидуалност.

Напоследък много популярни са отворените жилищни площи.

Те трайно се настаниха в сърцата на собствениците на апартаменти, защото са идеалният вариант, когато пространството не достига. Предвид това, че по-често се строят малки и компактни жилища, трендът е напълно обясним. Ето защо смело може да заложите на тях. Помещението ви ще бъде общо, а врати ще има единствено към банята, килера или друга стая по Ваш избор – спалнята, например. Ако се слеят кухня, трапезария и хол в едно, могат да се обособят зони с различно предназначение и да се осигури достатъчно комфорт.

Следващата стъпка е да помислим за цветовете. Като основа може да използвате бялото. Нека то е на пода и на тавана. Със сливането на тези две части от апартамента ще постигнете илюзията за повече място. Ще се усеща лекота и свобода още при влизането в дома. Тук вече е моментът да изберете тоновете на мебелите, за да се получи гостоприемна среда с модерен дух.

Много удачни в случая биха могли да бъдат тръбните мебели в черно. Те са в индустриален стил, конструкцията им е лека и имат изцяло практично приложение. Може да внесете и допълнителен цвят с част от обзавеждането, което ще подчертае ефекта на останалите форми. Сиво, череша, резеда са все подходящи нюанси, ако не държите на крещящи цветове.

Ако се налага да имате работен кът, бихте могли да го отделите с плъзгащи пана или параван. Оформете го като реален офис, включващ най-необходимото за дейността Ви, като употребите минимум пространство, за да разполагате с него през свободното си време в другата територия на дома.

В спалнята трябва да има възможност за голямо легло, вграден гардероб, масичка в мини формат за няколко вещи, тоалетка със скромни размери и саксии със зеленина. Нищо излишно и обемно не бива да смущава почивката Ви, когато задачите от деня са свършени и копнеете да се оттеглите на спокойствие.