Как се ремонтира казанче за тоалетна – съвети от Бриколаж

Дом и Градина

Съвременното санитарно оборудване в Mr.Bricolage има специална промивна система, позволяваща ефективното отмиване. Въпреки, че тя работи на един основен принцип, днес съществуват различни разновидности и особености на казанчетата за тоалетна в Бриколаж. Ще ги разгледаме и ще видим техния механизъм на работа и устройство, както и начините за монтаж.

Видове тоалетни казанчета

Това приспособление представлява малък воден резервоар, който е свързан към извода за студена вода на водопровода. Той е оборудван с пускащ бутон за освобождаване на цялата течност и измиване. Казанчетата за тоалетна от Бриколаж е добре да се монтират на по-високо ниво, така че течността да изтича на гравитационен принцип.

На отрасловия пазар днес съществуват няколко вида:

  • Моноблок – тоалетното казанче и керамичната чиния са едно цяло и връзката между тях е фабрична. При нужда, подменяте целия блок;
  • Отделно – връзката между двете е външна и тя може да е чрез гъвкаво или твърдо съединение. Това позволява подмяната на всеки от компонентите;
  • Вградено – в този случай, резервоарът за вода е вграден в стената и прикрепен към обща метална структура от Бриколаж, върху която се монтира и керамичната чиния. Така отвън се вижда просто един бутон за натискане и нищо повече;
  • Ъглово – предназначено е за монтаж в ъгъл и е предпочитано при изключително тясна баня, в която всеки спестен сантиметър е от значение.

Начини на монтаж според вида

При моноблок моделите в Бриколаж, монтажът изисква свързването на извода за студената вода, тъй като както стана ясно, двата компонента са едно цяло и те са с фабрична връзка помежду си. При отделните елементи се изисква освен споменатия извод, да се направи и връзката между чинията и казанчето за тоалетна, през която ще преминава течността. Същото се отнася и за ъгловия монтаж, при които принципът е еднакъв.

При структурите за вграждане в Бриколаж, казанчето за тоалетна, както споменахме, стои монтирано върху самата метална конструкция и при него връзката е гъвкава. В този случай, ремонтът се осъществява чрез отстраняване на бутона за пускане на водата. Той открива достатъчно пространство за извършване на нужните манипулации и повторното му монтиране обратно.

Какви механизми има

В конструктивно отношение, изпускателните механизми могат да се различават един от друг, но принципът на работа е един и същ. В същото време, пълнещото устройство и спирането са напълно автоматизирани и не изискват човешка намеса. Той се основава на поплавък, спиращ притока след достигане на нужното ниво на течността. При повреда, може да се подмени изпразващото устройство или механизма за пълнене. За повече информация, посетете сайта на Бриколаж.