Разлика между метални и блиндирани врати

Разлика между метални и блиндирани врати

Дом и Градина

Щом се стигне до смяна на входна врата осъзнаваме, че има няколко възможни избора от към тип врата, изборите могат да бъдат метална входна врата или блиндирана входна врата. Основна разлика между тези типове врати е пълнежът на вратата, така или иначе и двете врати имат метален лист по средата.

Сега ще поговорим за къде биха ни послужили по-добре различните варианти врати.

Характеристики на блиндираните врати

Блиндираните врати освен метален лист посредата има и допълнително метално оребряване, хоризонтално по цялата врата. Това метално оребряване я прави доста по-здрава и масивна врата.

Блиндираните врати имат много добра топлоизолация и шумоизолация, напълно подходящи са за апартамент и за външна врата за къща за основното помещение, в което живеем. Изолацията не е единствено, което прави блиндираните врати добри, имат и две независими заключващи системи и допълнително резе, което ги прави и изключително здрави и трудни за разбиване. Разполагат с всякакви модели и декорации за всеки вкус, всеки вид строителство, панел, тухла, ЕПК. На пазара се предлагат модели и за външни условия на къща.

Характеристики на металните врати

Металните врати от своя страна също имат метален лист във вътрешността, но пък нямат допълнително метално оребряване, което ги прави доста по-леки. Изолацията при този модел входни врати е полипропилен. Имат изолация, но сравнена с блиндираните врати е доста по-слаба. Заключването не можем да кажем, че отстъпва по нещо на другия тип. При металните входни врати имаме едно основно заключване, при което излизат между дванадесет и петнадесет шипа и влизат касата. Този тип врати е доста по-бюджетен, напълно подходящ е за помещения, които не искаме да бъдат шумо и топлоизолирани. Това, че са много бюджетни ги прави напълно подходящи за гаражни помещения, мазета, сервизни помещения и други.

Изборът на нова входна врата си остава изцяло ваш. Надяваме се да сме ви помогнали в избирането на правилната врата.