Как да изберете най-добрите кърпи и халати за бебето си

Как да изберете най-добрите кърпи и халати за бебето си

Дом и Градина

‍Това не може да се отрече: Да имаш бебе означава да се будиш всяка нощ, за да го успокоиш. За да направите това, се нуждаете от подходящи меки и уютни принадлежности за лягане. От бебшки и детски одеяла и пелени до уютни шапки за сън и топли пижамки – ще искате да покриете всичко, което е необходимо за периода от бебешката до малката и предучилищната възраст. Когато става въпрос за избора на най-добрата детска екипировка за вашето новородено, има само няколко неща, които трябва да обмислите, преди да купите каквото и да било: Материалът нежен ли е към кожата му? Как ще го използват? Какви модели и цветове са подходящи за стаята, както и за вашето бебче? Ако имате момче, то тогава по-добре да заложите на зелената и синята гама, докато за момичетата розовото, червено, оранжево и жълто са много подходящи.

Как се изсушава кожата на бебето ми?

Има няколко основни причини за сухата бебешка кожа, всяка от които прави времето за баня още по-важно. Ако бебето ви е склонно към екзема, контактен дерматит или дори обрив от пелени, ще искате да изберете най-хубавите и меки кърпи за баня, които можете да намерите. Много материи могат да причинят екзема и обрив от пелени, а други могат да увеличат риска от развитието им. Изберете хавлиени кърпи, ако бебето ви е склонно към екзема, и памучни кърпи, ако има обрив от пелени. Памукът е по-малко вероятно да предизвика обриви, докато хавлиените кърпи са по-нежни към кожата. Ако бебето ви има суха кожа, ще искате да изберете кърпи за баня и хавлии, изработени от материали като 100% памук, бамбук или микрофибър.

Избор на подходящо тегло и дебелина на кърпата

Намирането на добър баланс между мекота, попивателна способност и дебелина може да е трудно, но определено си заслужава. Можете да измерите попивателната способност на кърпата, като стиснете няколко сантиметра от нея между палеца и показалеца си. Трябва да можете внимателно да изстискате капки вода, без те да потънат в кърпата. Ако можете лесно да изстискате вода от кърпата, без да притискате пръстите си, тя е твърде абсорбираща и не е достатъчно мека. По същия начин искате да намерите кърпа, която да не е толкова тънка, че да е прекалено лека, за да може бебето да се чувства комфортно от нея.

Значението на одеялата, пижамите и нощниците

Всички те се използват за лягане. Одеялата се носят върху детското креватче, столчето за кола или леглото, като поддържат топлината, уюта и удобството на вашето малко дете. За одеялата най-добрата материя, която може да се купи, е 100% памук. Той е мек, дишащ и попива добре водата. Освен това е безопасна за използване от вас и вашето бебе. По-добре е да избирате светли цветове вместо тъмни, защото те обикновено са по-дишащи. Памукът е и най-добрият материал за използване, защото е по-малко вероятно да предизвика обриви от пелени. Когато става въпрос за нощници, най-добрият материал за купуване е 100% памук. Той е мек, дишащ и лесен за почистване. Също така е по-малко вероятно памукът да предизвика екземи, обриви от пелени и инфекции с дрожди, което го прави по-безопасен за вас и вашето бебе.

Източник:  e-broshura.com