Правите ли грешката да избирате интериорни врати според цената

Дом и Градина

Туко що сте закупили ново жилище или просто правите ремонт на дома си. Боядисвате стените, оправяте пода и идва време да смените интериорните врати. Има няколко типа хора, които искат да спестят от цената или винаги купуват най-скъпото, защото то е най-качественото. Каквото и да правите в дома Ви, когато избирате интериорни врати трябва да помислите за следните неща:

  • звуко и шумоизолация;
  • цвят и дизайн;
  • бюджет.

Цветови комбинации с интериорни врати

Ако мебелите Ви ще бъдат дървени може да се ориентирате към интериорни врати, на които покритието е дървен фурнир или някои гами на полипропиленов ламинат. Такива са различните разновидности на дъб.

При жилище с фотористична обстановка може да подберете врати, които да са в цвят бял, венге или черен мат. Внимавайте с белите цветове, защото те много често обират от цвета около тях, стената или пода.

Цените на вратите варират не само като материал, от който са направени, но и като дизайн. Плътните са доста по-евтини, след  тях като цена са вратите с фрезовка и най-скъпи обикновено са тези със стъкло.

Така, че ако не държите интериорната Ви врата да има специални орнаменти, за да улесните бюджета си може да подберете плътна врата на по-скъпа серия, която да Ви излезе на цената на фрезована такава на по-евтините.

Перфектното съотношение при интериорните врати

Друг вариант е да заложите на златната среда. Ако част от вратите са прекалено евтини и не достатъчно добри за изискванията Ви, а други са прекалено скъпи за вас може да попитате за врати със средна цена. Това не означава, че непременно се отказвате от качеството.

Напротив, на пазара се предлага голяма гама от врати със средна цена. Качеството им не е за подценяване. Ако пълнежът им е подходящ за вас и притежават качества между удароустойчивост и звукоизолация. Някои от тях могат лесно да се регулират във височина и ширина ако отворът на вратата Ви е по-нестандартен, което ги прави отлично решение за дома и джоба ви.