интериор

Домашните декорации, които биха превърнали дома ви в наистина уютно кътче

Дом и Градина

Домът е крепостта – всеки желае и предпочита собственото му жилище да бъде наистина уютно и предизвикващо интерес и любопиство.

Интериорният дизайн е неразривно свързан с възможността да обзавеждаме жилището си по начин, който максимално добре да пасва на собствените ви вкусове и предпочитания.

Ето защо в днешната статия решихме да ви споделим няколко идеи, свързани с интериорния дизайн – всяка една от тях положително ще спомогне в това домът ви да придобие най-добрия възможен изглед.

За интериора у дома заложете на снимките в рамки

Нищо не прави един дом по-уютен и приятен за пребиваване от наличието на семейни снимки в рамки. Този акцент придава наистина семейна обстановка и сами ще усетите как сякаш се зареждате положително от наличието на фотографии на най-близките членове на вашето семейство.

Вариант е да ги разположите на работното си бюро, по лавиците на мебелите или да ги окачите на стената, подобно на картини. Със сигурност ще установите, че тази добавка във вашия дом ще ви накара да се чувствате в пъти по-добре в него.

Не забравяйте и за стайните растения – още един начин за добавяне на щипка уют

Ако помислите и си спомните, ще установите, че най-уютните и приятни обстановки, на които сте попадали, са тези с цветя – стайните растения са наистина чудесен начин за внасяне на свежест и красота в общите помещения на жилището. Никак не е без значение и типът саксия, който ще подберете – постарайте се той да отговаря на останалия цялостен интериор на дома ви. Така съвсем бързо и лесно ще се погрижите за подобряване на обстановката у дома.

Пердета вмето щори – още един трик за осигуряване на по-голям уют

Знаем, че през последните години вертикалните текстилни щори придобиха наистина голяма популярност – не едно и две семейства спряха избора си именно на тях. Те са лесни за поддръжка, а и вече на пазара се предлага голямо разнообразие и изобилие от цветови вариации. Съветваме ви обаче и никак да не забравяте за пердетата – именно те са способни да придадат онова незабравимо усещане за уют, топлина и мекота, така характерно за помещенията със завеси. Истинско добро решение би било ако заложите и на леки ефирни пердета, и на тежки и тъмни завеси, които да ви позволяват изцяло да затъмнявате жилището, когато пожелаете това.

Наглед дребни, ви уверяваме, че тези съвети действително ще направят чудеса с дома ви. Опитайте да имплементирате която и да е от нашите идеи още сега – с радост ще установите, че жилището ви ще се озари мигновено.