На море в България: Свети Влас

На море в България: Свети Влас

Lifestyle

Свети Влас е малко курортно селище (3000 жители) на брега на Черно море. Млад и бързо развиващ се курорт, който се намира на 5 км северно от най-големия черноморски курорт в България – Слънчев бряг и на 9 км от старинния град Несебър. Разстоянието между курортите Свети Влас и Поморие е около 27 км.

Курортът е разположен в полите на Стара планина и съчетава красиви пясъчни плажове с чист планински въздух. През последните години инфраструктурата на курорта се развива бързо: нови модерни хотели, разнообразие от удобства за комфортна и интересна лятна почивка, всяка година привлича все повече и повече туристи.

Туристическата инфраструктура на курорта включва повече от сто хотела от различни ценови категории. Свети Влас разполага както с големи хотелски комплекси, така и с малки хотели от семеен тип. Туристите, които идват в Свети Влас за цялото лято, предпочитат да наемат къща или апартамент в частния сектор.

Природните условия – планина, гора, море и южното изложение на планинските склонове – предоставят изключително полезни условия за отдих и почивка. В курорта има 3 плажа с обща дължина 1,5 км. Най-дългият от тях е централния плаж, на юг от него е малък плаж „Къмпинг“, а третият се намира до яхтеното пристанище „Марина Диневи“. Марина Диневи е ново красиво яхтено пристанище, което се намира в непосредствена близост до риболовната зона – идеално място за всички любители на яхтите. Тук можете да закупите или наемете яхта.

Откритият амфитеатър „Арена“ отваря врати в началото на туристическия сезон. През цялото лято на сцената му се провеждат забавни представления: огнени шоута, музикални концерти, вечери на народни танци и фолклор, изпълнения на фокусници. Събитията са предназначени както за деца, така и за възрастни, така че цели семейства идват в театър Арена.

Свети Влас е идеално място за спокойна и релаксираща почивка, но и за любителите на дейности на открито и нощния живот. В непосредствена близост до курорта се намират най-големите купонджийски черноморски градове в България: Слънчев бряг, Бургас, Несебър, а множество ресторанти, таверни, барове и нощни клубове ще ви предложат разнообразие от кухня, морски дарове, напитки и коктейли.