Да превърнем обикновената вечер в незабравимо преживяване за семейството

Да превърнем обикновената вечер в незабравимо преживяване за семейството

Lifestyle

Всеки от нас има топли спомени от задружни семейни вечери, изпълнени със смях и забавления. Именно това са събитията, които ни дават енергия и сила в трудни моменти. Но нужно ли е да има специален повод, за да организираме незабравима вечер за своето семейство? Разбира се, че не! Напротив – колкото по-често имаме такива преживявания заедно, толкова по-щастливи се чувстваме и по-сплотени ставаме като семейство. Днес ще ти дадем един лесен план, който можеш да последваш, за да организираш забавна вечер у дома.

Подготви атмосферата

Първата стъпка към превръщането на една обикновена вечер в незабравимо преживяване е да подготвим атмосферата. Впрочем най-лесният подход към тази задача е да измислиш тема, която да обедини всички елементи на вечерта. Например – италианска вечер, вечер на японската вишна, родео и бургери – възможностите са наистина безброй! Що се отнася до декорацията, можеш да използваш минималистичен подход, или пък да се впуснеш в задачата с цялото си творческо вдъхновение и да преобразиш жилището.

Ако предпочетеш първия вариант, е достатъчно да добавиш само няколко акцента към масата в трапезарията и равните повърхности на дневната, за да получиш желания ефект. Това могат да бъдат например свещи, цветя, оригами и др. Ако пък си почитател на ярката украса, можеш да използваш хартиени гирлянди, стенни афиши и дори да потърсиш тематична покривка за масата!

Подбери храната

Втората стъпка към една страхотна вечер е да планираш вкусно меню. Потърси идеи за свежи рецепти, които не приготвяш често, за да внесеш елемент на изненада. Ако планираш вечерта за ден, в който ще разполагаш с много свободно време, можеш да избереш ястия, които изискват по-специална подготовка. В противен случай подбери комбинации, които са вкусни, но не изискват дълго време за приготвяне.

Ако си избрал тема на вечерта, тя ще те улесни в избора ти. Например, италианската вечер ще бъде перфектна с пица или паста. Японската вечер изисква суши. А за родео и бургери ще се наложи да се научиш как се прави салата колсло. Както виждаш, за да бъде вечерта специална изобщо не е необходимо рецептите да бъдат толкова новаторски, скъпи или сложни. Абсолютно задължително обаче е да бъдат подбрани с много любов.

Планирай забавлението

Една страхотна вечер не е завършена без подходящ музикален фон и интересни занимания заедно. Каква музика предпочита твоето семейство? Направи плейлист, който да включва любимите ви изпълнители. За началото на вечерта заложи по-скоро на релаксиращата музика и баладите като тих фон. По този начин всички ще могат да оценят по достойнство вкусната вечеря и приятния разговор.

След това направи списък с интересни дейности, които биха се харесали на семейството. Това може да бъде нещо простичко като хубав филм, който да гледате заедно. Може да бъде игра на отбори, която да разчупи атмосферата и да доведе до забавни случки – например игра на филми или асоциации.

Ако разполагате с настолни игри, подходящи за цялото семейство, сега е моментът да ги извадиш от шкафа. Къде ли е тестето карти? Потърси игра, която да може да включи всички. Ако не разполагаш с никакви варианти у дома, може би това е добър повод да изненадаш своите най-близки хора с нещо интересно, което не са пробвали преди. Отскочи до хипермаркета, където ще откриеш не един прелюбопитен вариант за дълги часове забавление.

Покани гости

Стара българска мъдрост гласи “Споделената радост е двойна радост!”. Това е още по-вярно, ако ти и твоето семейство сте общителни хора, които обичат да прекарват време в компанията на своите приятели и познати. Ако това е така, добави още колорит към тематичната вечер, като поканиш хубави хора, които да я споделят с вас.

И така, надяваме се успяхме да те убедим, че и най-обикновената делнична вечер би могла да се превърне в незабравимо преживяване за твоето семейство. Единственото, което е необходимо е много любов, доза предварителна организация и щипка ентусиазъм!