Какви мебели да изберете за терасата?

Дърво, метал или техноратан? Какви мебели да изберете за терасата?

Дом и Градина

Терасата е градският оазис, който ви спасява, когато нямате на свое разположение всеки ден двор. Тя кани да разположите на нея красив комплект мебели за почивка и да прекарвате повече време навън. Там можете да пиете кафе, но и да споделите хубава вечеря с любимия човек или пък да работите на лаптопа си. Как да изберете подходящи мебели за терасата, които са красиви, но и здрави и отговарят на вашия бюджет? Ето нашите идеи.

Какви са основните материали за изработка на мебели за външна употреба?

За разлика от мебелите у дома, тези, които разполагате навън трябва да бъдат по-устойчиви на капризите на времето и в зависимост от материала, на мухъл и ръжда. Освен това, задължително е да се почистват лесно, за да можете да ги поддържате в добър вид. Ако включват възглавници, добре е те да са от подходящи издръжливи материи, устойчиви на петна и избеляване, както и лесно да могат да се свалят и почистват. Най-популярните материали, от които се изработват мебели за външна употреба са пластмаса, ратан, дърво, техноратан, метал – стомана или алуминий. Докато пластмасата и ратана са по-нетрайни и податливи на увреда, другите три вида мебели ще ви служат дълго и вярно. Ето защо това е така.

Разкошни дървени мебели за повече топлина и уют

Дървото по правило е прекрасен естествен материал, с който внасяте още повече топлина. Изглежда прекрасно и от него се изработват и предлагат всякакви мебели – пейки, маси, столове и други. На gardenway.bg ще откриете разнообразни изработени от смърч, дъб, акация или пък екзотична дървесина мебели за външна употреба. Те могат да са бюджетни или пък луксозни, сгъваеми или не. Ако сте ценители на благородната визия на обзавеждането, дървото определено е подходящ за вас избор. Класически или модерни модели, предлагат да откриете подходящите за своя вкус. Голям плюс е и наличието на много сгъваеми модели и маси, и столове, с които пестите пространство и съхранявате удобно. Налични са допълнителни опции към всеки комплект дървени мебели за тераса, които предлагат персонализиран избор. Поддръжката изисква грижа за дървото със специализирани продукти, за да можете дълго да се радвате на прекрасната му визия.  

Градинска мебел в техноратан, снимка: gardenway.bg
Градинска мебел в техноратан, снимка: gardenway.bg

Външни мебели от метал – стомана или алуминий

Поцинкованата стомана е отличен материал, устойчив на UV лъчите, механични повреди, както и на ръжда дори във влажна среда. Използва се за изработка на външни мебели в различни стилове – от класически, до модерен и се почиства много лесно. Обичайно цветовете са черно, сиво, кафяво във всичките им красиви нюанси. Съчетава се лесно с различни други материали като композит имитиращ дърво, закалено стъкло за масички за кафе, синтетичен здрав плат за столовете за сядане. Меки възглавници с калъфи с цип, добавят удобство и допринасят за лесната поддръжка. Алуминият за разлика от стоманата е доста по лек. От него се изработват функционални външни мебели, който са много устойчиви на външни влияния и климата. Почистват се също много лесно и са във всякакви модели и дизайни – от ъглови дивани и дивани двойка, до маси за хранене и кафе и столове. Налични са и сгъваеми модели, което също улеснява съхранението.

Алуминиеви мебели за трапезария на терасата, снимка: gardenway.bg
Алуминиеви мебели за трапезария на терасата, снимка: gardenway.bg

Външни мебели от техноратан

Ако търсите уюта и излъчването на красивите колониални домове от примерно Бостън, САЩ, идеален избор е техноратанът. Той има отличния външен вид на естествения ратан, но за разлика от него е много издръжлив. Тези мебели са елегантни и приятни на допир. Обичайно, под плетката се крие алуминиева или стоманена рамка, които ги правят здрави, освен с отлична визия. Можете да избирате между маси, фотьойли, дивани, столове в сиво, бяло, екрю или друг предпочитан цвят. С помощта единствено на мека кърпа и вода, лесно ще поддържате мебелите от техноратан на терасата си във винаги отличен вид.  

И трите основни вида материали за изработка на външни мебели имат страхотни предимства и се предлагат във всякакви стилове и на различни цени. Как да изберете ли? Разгледайте предложенията на gardenway.bg и открийте тези, които ви допадат най-много. Издръжливи и красиви, те са отличен избор за всеки.