Кухни по поръчка – солидни, екологични и винаги модерни

Кухни по поръчка – солидни, екологични и винаги модерни

Дом и Градина

Родният мебелен пазар предлага мебели, които са не само еднотипни като дизайн, но и доста еднообразни по отношение на материала. Мебелите от масив все още не са останали далеч в миналото. Могат да се намерят фирми, които изработват кухни както от ПДЧ и МДФ, така и от масив и фурнир по поръчка. Те са най-доброто решение за помещения с нестандартна форма и площ.

Защо качеството на кухните по поръчка е по-високо?

За голяма част от хората цената на поръчковото обзавеждане е сериозен проблем. Те обаче пропускат да отчетат факта, че и качеството му е в пъти по-високо спрямо това на масовата мебелна продукция. Стойността на една кухня, изработена по индивидуален проект, няма как да е аналогична на кухните серийно производство.

На територията на столицата действат десетки мебелни предприятия, сред които е и марката Casa Baleno. Под този бранд се предлагат  класически и модерни кухни под формата на различни модулни конфигурации. Определено можем да кажем, че кухните на този производител са с многократно по-добро качество от продуктите на големите мебелни марки.

На какво се дължи по-високото качество на продуктите на малките компании? На първо място – на индивидуалния подход при реализирането на всеки проект. Подборът на материалите е изключително прецизен. Избират се ПДЧ и МДФ профили на утвърдени производители като EGER. Те правят носещата конструкция по-здрава и устойчива на натоварване.

Кухненските шкафове са оборудвани с висококачествен обков на марката BLUM. Обковът осигурява отлични експлоатационни характеристики на кухните, като същевременно увеличава полезния обем на шкафовете. Механизмите за повдигане, люлеене и плъзгане на движещите се елементи на кухненските модули, гарантират плавна, безшумна работа на вратите и чекмеджетата за 100 000 пълни цикъла затваряне-отваряне.

Много по-висока ли е цената на поръчковите кухни?

За голяма част от потенциалните купувачи самата фраза „по поръчка” е причина да отхвърлят идеята за покупка на такова обзавеждане. Причината е финансова, както обикновено. Истината е, че Кухните, изработени за конкретния клиент, не са непременно много по-скъпи спрямо масовата продукция на големите компании.

Нещо повече – на база високото качество на изработка и материали, може да се окаже, че крайната цена на готовия продукт е дори по-ниска от реалната. Когато покупката на кухненска модулна система се прави директно от производител, липсва посредническата надценка на мебелните магазини. Понякога мебелите преминават през няколко търговци, което ненужно завишава цените за крайните потребители.

Нека не забравяме, че фирмите, произвеждащи поръчкова мебел не предлагат само продукт, а пълен набор от услуги. В цената на мебелите влиза оглед на място и вземане на размери. На клиента се предоставят мостри на материали, а има и онлайн каталог, откъдето могат да се изберат някои вече реализирани модели.

Мебелите, изработени по поръчка се доставят на адреса на клиента. При изявено желание от негова страна, те ще бъдат сглобени и монтирани професионално от екип на фирмата производител. Всички тези операции биха коствали на купувача не само повече пари, но и време за намиране на друг изпълнител.

Поръчковите кухни са определено по-солидни, надеждни и атрактивни. В дизайна им винаги могат да се добавят елементи, които да ги направят уникални и съвместими с интериорния стил на помещението. Цената им е на пръв поглед по-висока, но в нея са включени услуги, които не се предлагат в мебелните магазини. Задоволството от покупката на такова обзавеждане е пълно.