Безжичен звънец – защо трябва да инсталирате такъв, ако все още не сте го направили?

Безжичен звънец – защо трябва да инсталирате такъв, ако все още не сте го направили?

Технологии

Въпреки че много хора вече използват домофонни системи, звънецът на входната врата все още не е изгубил своята популярност. Това се дължи на удобството при използване на това средство за известяване, наред с ниската му цена и широка достъпност. С напредъка на електронните технологии, се появиха безжични звънци, които почти напълно изместиха кабелно свързаните си предшественици.

В следващите редове ще разгледаме какво представлява безжичният звънец. Изтъквайки многобройните предимства на тези полезни устройства, може би ще ви убедим, че е време да замените звънеца, който сте инсталирали преди десетки години с модел от ново поколение.

Функции и принцип на работа на безжичните звънци

Монтирането на модерен безжичен звънец е толкова просто, че буквално всеки може да се справи със задачата. Устройството има доста малък предавател и практически не се различава по размер от кабелния бутон за звънеца. Инсталирането на сензор за движение, видео око, подсветка и антивандална защита към тези устройства ви позволява да увеличите комфорта при тяхното използване.

Безжичният звънец, инсталиран на входната на врата, повишава нивото на комфорт както на обитателите на дома, така и на посетителите. Това устройство замени почти навсякъде кабелните модели и в допълнение към основната му задача – известяване за пристигането на гостите – може да бъде оборудвано с други, допълнителни функции:

  • Сензор за движение – той ви позволява да узнаете за приближаването на гост дори преди той да натисне бутона;
  • Камера – работеща постоянно или след задействане на сензор за движение, когато посетител се приближи до вратата;
  • Подсветка – улеснява намирането на бутона в тъмното;
  • Възможност за промяна на мелодията. Съвременните звънци имат над 30 мелодии, но могат също да бъдат свързани и към компютър, откъдето в паметта им да бъдат заредени допълнителни ринг тонове по избор;
  • Клавиш за регулиране или пълно заглушаване на звука;
  • Възможност за изпращане на SMS съобщения до собственика след натискане на бутона за повикване. Тази функция ще ви извести за пристигането на посетители по време на вашето отсъствие.

Макар принципът на работа на безжичните звънци и класическите модели да е еднакъв, те се различават като устройство. При натискане на бутона на звънеца, сигналът се изпраща към приемника, който сигнализира чрез силен звук или мелодия. Единствената разлика е, че при кабелните модели повикването се предава по кабел, докато безжичните модели комуникират по радиоканал.

Безжичен звънец – защо трябва да инсталирате такъв, ако все още не сте го направили?

Лесната инсталация е сред основните достойнства на звънците, комуникиращи без кабел. Цената на тези устройства е изключително ниска, а предлагането е огромно. Можете да закупите такъв продукт дори онлайн от магазини за домашни стоки като Tip.bg. Там ще ви предложат Wireless звънци с приятен дизайн, който се вписва чудесно във визията на всяка входна точка.

Тази разработка ви позволява да инсталирате звънеца на най-удобното за вас място, без да дупчите стените за окабеляването. И двете устройства в такава система (звънецът и бутонът) се захранват на батерии. Комуникацията между тях е по радиоканал – не се изисква мрежова връзка.

Важно: Не забравяйте, че обхватът на безжично повикване в действителност може да е по-малък от посоченото от производителя, тъй като сигналът е частично блокиран от бетонни или тухлени стени, метални врати и други конструкции.