Инфрачервен термометър за бебе – защо трябва да го имате у дома?

Инфрачервен термометър за бебе – защо трябва да го имате у дома?

Интересно

Най-малките членове на семейството са много по-склонни да страдат от различни заболявания, така че трябва да се погрижите за подходящите устройства, които ви позволяват бързо и точно да измервате телесната им температура. Децата са по-податливи на различни инфекции, а същевременно не винаги са готови с желание да изтърпят процедурата по измерване на температурата им. Ето защо трябва да имате добър безконтактен IR термометър у дома.

Защо инфрачервената технология е най-доброто решение при отглеждане на бебе?

Родителите, които ценят ефективността, харесват инфрачервените термометри. Те не отстъпват по своите характеристики на електронните устройства, но са в състояние да покажат точната телесна температура много по-бързо и ефективно. Процедурата обикновено отнема само няколко секунди.

Също така безконтактните термометри ви позволяват да измерите температурата на детето от разстояние, така че могат да се използват дори когато детето спи. Измерването на телесната температура не причинява абсолютно никакъв дискомфорт – бебето дори няма да усети извършването на манипулацията.

Инфрачервените термометри се считат за едни от най-модерните и хигиенични, тъй като температурата се измерва без никакъв контакт. Ако търсите най-точния термометър, няма да останете разочаровани от функциите, които тези устройства предлагат. В допълнение, същият инструмент може да се използва и за определяне на температурата на храната и водата.

Дизайнът – доколко е важен?

Когато избирате безконтактен термометър, обърнете внимание на дизайна на предлаганите апарати. Визията на устройството трябва да бъде интересна на детето, за да не се плаши от него, но същевременно дизайнът трябва да предлага удобен и сигурен захват. Това, с което IR термометрите се открояват е доста високата им цена. Тя обаче се изплаща, осигурявайки по-голямото удобство на вас и любимото ви същество.

Поради специфичната технология, използвана от този тип температурни измерватели, трудно ще ги намерите в локалните аптеки и магазините за бебешки стоки. Можете обаче да ги намерите онлайн. Магазин Giga е място, където ще откриете чудесни термометри с безконтактно измерване на температурата. На големия си цифров дисплей, те показват ясно четими резултати. Точността на измерване е ±0.3⁰С.

Принцип на работа

Детските инфрачервени термометри се срещат в три варианта – за чело, измерване в ухото и безконтактни. Всички те имат сходен принцип на работа и сходно устройство. В основата на такъв уред стои сензор, който улавя инфрачервеното лъчение от тялото (кожа на челото, тъпанчето) и преобразува данните в цифри, които се изписват на дисплея.

Бързината на измерване е най-големият плюс на инфрачервената технология. Децата, особено най-малките, са палави и доста неспокойни, когато са неразположени. Също така бързото получаване на данните е изключително важно за разтревожените майки, за които времето тече изключително бавно в такива моменти.

Допустимата грешка при отчитане с инфрачервен термометър е 0,3 градуса. Такова отклонение не може да повлияе на качеството на диагностиката. Неслучайно дори педиатрите използват именно този тип диагностична апаратура в своите кабинети. Функционалността на едно такова устройство превъзхожда тази на всички други термометри. То запаметява автоматично последната измерена температура, което улеснява проследяването на прогреса на заболяването. Модерните инфрачервени термометри са способни да измерват температурата на въздуха в стаята, бебешката храна и дори повърхността на креватчето. При безконтактно измерване е необходимо термометърът да се приближи до измервания обект (тяло, бутилка, легло) на