breakfast

Не пропускайте следобедната закуска! Ето няколко идеи

Здравословно

Знаем, че здравословното хранене е особено за предпочитане, ако искаме да поддържаме здрава физика и добро общо състояние.


Правилният баланс на храните, които консумираме през деня, има съществено значение за крайния резултат. Знаем, че е полезно да се храним по-често и с по-малки порции. Макар и количеството храна да е същото, не е никак добра идея същите тези порции да приемете на веднъж или два пъти.

За да позволите на тялото си максимално да усвоява нутриентите от храните, които консумирате, и, същевременно с това, да чувствате прекалена ситост.

cherries

Следобедната закуска е подходящо хапване, което да забърза метаболизма ви и да ограничи прекомерната консумация на храна вечер. Така ще избегнете чувството на тежест през нощта.

Ето някои идеи за следобедни закуски, които да включите в дневното си меню.

Филийки с мед и фъстъчено масло

Намажете две филийки пълнозърнест хляб с фъстъчено масло и мед и се насладете на тази така подхождаща си комбинация. Пълнозърнестият хляб ще набави фибри на организма ви, а медът и фъстъченото масло ще окажат благоприятно въздействие на цялото ви тяло. Тази закуска е наистина засищаща и ще ви държи нахранени чак до времето за вечеря.

Ядки

Следобяд не би било никак лоша идея, ако хапнете ядки. Тези така полезни храни ще подсилят имунната ви система и, също като филийките с мед и фъстъчено масло, ще ви оставят сити и нахранени. Комбинирайте ги с чаша прясно изцеден плодов сок, за да си спретнете една наистина здравословна следобедна закуска.

Овесени ядки с мляко

Друг добър вариант на следобедна закуска е да си забъркате овесени ядки с мляко. Ако желаете, бихте могли и да си добавите плодове, независимо дали пресни или сушени. Богатите на фибри овесени ядки ще забързат метаболизма ви. Дори и малко количество от тях ще е напълно достатъчно, за да се чувствате сити и да преливате от енергия.

Плодове

Друга подходяща следобедна закуска е купичка плодове. Плодовата салата ще ви освежи, без да пренатовари стомаха ви прекалено много. Прочистващото действие на плодовете ще ви се отрази ползотворно и ще усетите прилив на енергия дори и в следобедите, в които се чувствате преуморени и недоспали.

Вашият коментар