Zashto da izberem gelov akumulator

Защо да изберем гелов акумулатор

Автомобили

Когато дойде ред за нова покупка, ние българите искаме да е сравнително евтино и по възможност достатъчно качествено. И макар едното обикновено да изключва другото по разбираеми причини, упоритата ни природа не ни позволява да се лишим от подобни намерения. Същото е и с колите. Искаме да са най–добрите и да работят вечно, но за съжаление се налага да ги обслужваме и да угаждаме на капризите им, ако искаме вярна служба.

Един от регулярно подменяните компоненти е акумулаторът. Колкото и да е надежден, и неговият живот има срок. Следващият път, когато ви се наложи да купувате нов, замислете се дали малко по–високата цена няма да ви излезе евтино всъщност. И като говорим за надеждност, си заслужава да отредим почетно място на всички тягови гелови акумулатори.

Предимства на геловите акумулатори

Този вид акумулатори се ширят на пазара с малко по–висока цена, но за сметка на това почти няма да им открием недостатък. Дългата и вярна служба би оправдала по–големия разход. Защо това е така?

Този вид акумулатори ще ви изненадат с много добра работа при почти всякаква температура. Топлото време вече е факт, но само след броени месеци ще се чудите защо колата не пали. Независимо дали сте близо до 40–градусовите летни жеги или сте се сгушили на топло, когато навън температурата пада под минус 15 градуса, гел акумулаторът ще си свърши работата.

Освен че времето не може да ги притесни, те са и удароустойчиви. Кутиите, в които се помещават гел акумулаторите, са изключително добре изработени, поради което те ще понесат вибрации и дори удари. Този вид батерии не корозират, така че няма нужда да се притеснявате от изтичане на киселина. Те са херметически затворени и  няма да видите наличие на теч, дори ако резервоарът се спука.

Геловите акумулатори нямат нужда от поддръжка. Не е необходимо да проверявате нивото на електролита или да се опасявате от загуба на вода. Те са конструирани  с идеята за премахване на газовите емисии и обемът на акумулаторната киселина е много малък.

Зареждане на гел акумулаторите

Геловите клетки се зареждат по специфичен начин и за това е много важно да използвате правилното зарядно устройство. Използването на грешно зарядно може да увреди акумулатора необратимо.

Вече споменахме за малко по–високата цена, но това не бива да ви тревожи, тъй като за парите си получавате един наистина качествен продукт, който няма да ви ангажира с каквато и да било поддръжка. За сметка на това ще ви предложи дълъг експлоатационен срок.

Сега може да се възползвате от изключителните промоционални цени на Dikar.bg и да решите проблемите си за голям период от време.