Какво трябва да знаете, преди да вземете онлайн заем до заплата

Какво трябва да знаете, преди да вземете онлайн заем до заплата

Интересно

Кредитите до заплата набират все повече популярност. Това е така, защото са удобни, лесни за получаване и в повечето случаи целият процес е онлайн,

Кой може да ползва онлайн заеми до заплата?

Необходимо е онлайн кредиторите до заплата да бъдат лицензирани като традиционните финансови институции. Те обаче имат много по-леки условия за получаване на заем. Точно поради лесния си достъп все повече хора прибягват до тях, когато имат спешна нужда от пари. По-малкото проверки, който компаниите за бързи кредити  правят, осигурява допустимост дори и на клиенти с лоша кредитна история или със забавяния по други кредити. Условията се различават при всяка кредитна институция, както и лихвените проценти. За това е добре винаги да се прави сравнение на кредитите, за да може да се избере най-добрата оферта.

Трябва ли да вземете онлайн кредит до заплата?

Ако се нуждаете от бързи пари, добра идея е да вземете заем до заплата. Заемът до заплата може да бъде спасителен, когато имате краткосрочен спешен финансов проблем и ви трябват бързо няколкостотин долара. Ако обаче се сблъсквате с дългосрочна финансова криза и се нуждаете от дългосрочно финансово решение, заемът до заплата може да не е добра идея. Преди да вземете онлайн заем до заплата, е важно да оцените финансовото си положение и нуждата си от бързи пари. Ако имате дългове по кредитни карти и се сблъсквате с ниски доходи, онлайн заем до заплата може да се окаже лоша идея. Въпреки това, ако сте изправени пред краткосрочен финансов проблем и се нуждаете от бързи пари в брой, онлайн заемът до заплата може да се окаже спасителен.

Какви са рисковете при вземането на онлайн заем до заплата?

Онлайн заемът до заплата е краткосрочен заем. Обикновено срокът за погасяването му е от една до две седмици. Ако вземете онлайн заем до заплата, вие вземате заем за кратък период от време и вероятно ще го погасите с еднократно плащане. Тъй като онлайн кредиторите до заплата не са регулирани, няма как да знаете колко ще ви бъде начислена такса за заема и дали изобщо ще можете да го изплатите. Не можете да получите заем до заплата, без да имате начин да го върнете. Ако не върнете заема до заплата, заемодателят може да предприеме правни действия срещу вас.

Какво можете да направите, за да се предпазите от измами с кредити до заплата?

Измамите с кредити до заплата са често срещани. Съществуват много измами с кредити до заплата, които се опитват да получат парите ви. Има няколко начина да се предпазите от измами с кредити до заплата.

– Проверете в компанията, от която вземате заем. Ако е възможно, обадете се в компанията и попитайте за лицето, което ви предлага заема.

– Не се поддавайте на заем, който предлага нисък лихвен процент. Не можете да сте сигурни какъв лихвен процент ще начисли заемодателят, след като вземе парите ви.

– Вземайте назаем само това, което ви е необходимо. По-добре е заем без задължение за връщане, отколкото заем, който не можете да си позволите да върнете.

– Не предоставяйте номера на социалната си осигуровка или друга лична информация.

– Заемите, които предлагат бърз и лесен процес на кандидатстване, най-вероятно са измама.

Източник:  parite.bg