купуване на кола

Въпроси, които да си зададете, преди да си купите кола

Автомобили

Закупуването на автомобил е голяма инвестиция, която следва да обмислите щателно. Не е препоръчително да действате прибързано. Повечето хора правят такава покупка с цел тя да им служи вярно поне няколко години.


Като при всяка друга голяма инвестиция, така и тук е важно да обмислите въпроса от няколко страни. В помощ тук идват някои въпроси, чиито отговори ще ви ориентират максимално правилно – именно по този начин в съзнанието ви ще изкристализира точно онова, което трябва да направите, както и подходящият за вас модел автомобил.

В днешния текст ви представяме именно онези въпроси, чиито отговори ще ви помогнат да вземете най-правилното за вас решение.

Каква сума месечно сте склонни да отделите за автомобила си?

Това е въпрос с водещо значение, що се отнася до избора ви на кола. Знаем, че финансовата страна на нещата не опира само до реалното закупуване на автомобила. Ежедневната му употреба, независимо дали на дълги или къси разстояния, изисква и месечен бюджет, който да е предвиден за поддръжка. Зареждането с гориво е само една от очевидните причини. Често се случва да се наложат и непредвидени ремонти. Ако сте се спрели на по-нов, по-бърз и по-модерен автомобил, то трябва да знаете, че и поддръжката му би излизала по-скъпо. От друга страна, обаче, сравнително новият автомобил не предполага толкова чести повреди. Преценете финансовото си състояние и вземето обмислено решение на база него.

Поразпитайте приятелите си

Ако разполагате с ограничен бюджет, а необходимостта ви от автомобил нараства, то тогава не е лоша идея да поразпитате приятелите си – може би някои от тях или техни познати продават кола на цена, която ще приляга повече на вашата финансова готовност. Съществува и друг плюс на това да купите автомобил от приятел – познат би бил честен и открит с вас за състоянието на колата, както и да за всички евентуални проблеми, които биха могли да възникнат с нея, ако има такива. В последствие, пък, бихте могли да се информирате за състоянието й директно от предишния собственик – той би могъл да ви насочва при изникнали проблеми, както и да ви препрати към сервизи и монтьори, които до преди това са се грижили за доброто състояние на автомобила.

Вашият коментар