причудливи закони в Европа

Някои причудливи закони, за които няма да повярваме, че съществуват

Право

Вероятно сте чували и срещали много подобни клаузи и закони – такива, които, на първо четене, изглеждат твърде невероятни и забавни, за да бъдат приемани на сериозно.


Такива обаче има и те далеч не са малко. Навсякъде по света изобилства от причудливи закони, за които би ни било трудно да повярваме, че са истински. Но са!

В днешната статия решихме да ви представим няколко такива необичайни законови разпоредби в Европа – някои от тях ще ви усмихнат, докато други – ще ви накарат вероятно да се замислите.

Запазете усмивката на лицето си и продължете надолу.

Във Франция, например, съществува закон, който забранява на собствениците на декоративни прасенца да кръстят любимеца си Наполеон. В някои области на Русия, пък, шофирането на мръсен автомобил би могло да ви доведе до глоба – по тези места изрядният външен вид на колата ви е от съществено значение и за това следят органите на реда, които разполагат с правомощията да ви санкционират.

В Милано пък се счита, че е повече от приемливо да се усмихвате постоянно на обществени места с цел всеобщо добро настроение и позитивизъм. Изключения правят ситуации като погребения или болнични визити. През останалото време, се чувствайте свободни усмивката да не слиза от лицето ви.

По определени забележитености в Гърция, като например всеизвестния Акропол, е забранено носенето на токчета. Ако планирате пътешествие дотам, добавете и чифт маратонки към багажа си. Ние пък се чудим коя ли дама би предприела обиколка на забележителности на висок ток?

По време на небезизвестния Октоберфест в Мюнхен, Германия, никой празнуващ не се води „пиян“, независимо от количеството алкохол, което има в организма си. През дългите зимни тъмни часове в Швеция, не е препоръчително пък да се оплаквате от липсата на дневна светлина. Макар и слънцето да ви липсва, по-добро кротко очаквайте неговата поява.

В Шотландия хората определено залагат на гостоприемството. Тамошните разбирания повеляват, че, ако някой почука на вратата ви с молба да използва тоалетната ви, то вие трябва да го пуснете и да му позволите да ползва санитарния ви възел.

В Испания пък взимат безопасността на шофьорите на високо ниво – там е нелегално да управляваш автомобила си, ако носиш чехли или сандали. Органите на реда санкционират с около 200 евро всеки нарушител на това правило.

Вашият коментар