Електронни заключващи механизми

Електронни заключващи механизми

Технологии

Новите тенденции в заключващите устройства се стремят да не изостават от постоянно нарастващите изисквания към тях. Затова на пазара се предлага голямо разнообразие от иновативни механизми,  все по-нови модели с подобрена  сигурност, секретност, дизайн и т.н.

Заключването всъщност е най-важното за всяка врата – без него, тя е просто преграда, която отделя дома или офиса от външния свят. Във време, в което всички се чудим как по-добре да защитим собствеността си, всяко подобрение в заключващите устройства се приема с одобрение. По тази причина, в ежедневието все повече навлизат не обикновените, а електронните заключващи системи.

Те са практични устройства със съвременен дизайн, който подхожда на дървена, метална или блиндирана врата. Основното при тях е, че дават достъп без да е необходимо да използвате ключ, а посредством ПИН код, безконтактни карти, чипове, пръстов отпечатък или друг вид електронни аксесоари.

С напредването на технологиите стана възможно дори да изтеглите приложение на мобилния си телефон, което умните ключалки разпознават. В такива случаи е добре да имате и ключ като алтернатива, ако се случи да ви падне батерията на телефона.

Електронните системи позволяват да дадете дистанционен достъп до дома си – ако например приятел ви идва на гости отдалеч, а сте на работа във времето на пристигането му, може да зададете час, в който електронното устройство да отключи вратата и да го пусне да ви изчака вкъщи.

За допълнителна защита може да се възползвате от услугата криптиране – тя не позволява ключа, картата или чипа за достъп да се копират при ключари.

Още една допълнителна защита е бронировката на патрона, която осигурява повишаване на неговата устойчивост срещу чупене и разбиване.

Електронните заключващи механизми са съвременни, интелигентни решения, които вероятно постепенно ще изместят обикновените механични заключаващи устройства.