Къде и как се монтира детско столче за кола

Къде и как се монтира детско столче за кола

Интересно

Столчето за кола е също толкова важно, колкото детската количка. То ще ви трябва веднага след раждането, още при изписването от болницата.

Колко начини има за монтиране на детско столче в колата

Няма нищо по-важно от здравето на малкия човек и безопасното му пътуване с автомобил. Монтажът в кола се извършва по два начина:

  1. С isofix (изофикс) система

Тази монтажна система е международно призната и се смята за по-сигурна и надеждна. Обикновено автомобилите след 2006 г. разполагат с възможност за такъв монтаж. Isofix точките са между задната седалка и облегалката и често са маркирани с подходящ знак за лесно намиране. Поставянето става бързо и лесно, без значение дали ще ползвате допълнителна точка за свързване – опорно краче или горна лента за ограничаване въртенето.

  1. С предпазните колани на автомобила

Този начин е универсален и се прилага, когато липсва isofix система. Ако ползвате него, в началото проверете дали височината на предния колан е подходяща за детето, после внимавайте ремъците на предпазния колан да са поставени добре и всички останало да е така, както трябва. Когато поставите малкия пасажер седнал, регулирайте предпазните колани според височината му. Ако има допълнителен фиксиращ колан, поставете и него на горната част на седалката.

Когато шофирате няма как да осъществите пълен контрол върху малките палавници, напомнят от онлайн магазина на Рая Тойс и предлагат внимателно да се запознаете с различните модели бебешки и детски столчета за кола.

Къде се монтират детските столчета

Детски столчета за кола

Обичайно се поставят на задната седалка и с гръб към движението за възможно най-дълъг период. Смята се, че тази позиция в най-голяма степен осигурява нужната защита. Допуска се детските столчета да бъдат монтирани на предната седалка, но при деактивирана въздушна възглавница. Винаги четете внимателно инструкциите на производителя и ги следвайте стриктно. Най-честите грешки са именно, защото не се спазват правилата в предоставените указания.

Кои аксесоари са подходящи за детски столчета

Винаги можете да се подсигурите допълнително, когато става въпрос за комфорта на детето по време на път. Добра работа вършат базите с опорен крак, възглавниците за удобен сън, както и различните слънцезащитни щори и сенници, които се закрепят с вакуумни тапи на задните прозорци. Преди да потеглите, винаги проверявайте монтажа и заключващите механизми.