Инструментите, които всеки трябва да има вкъщи

Дом и Градина

Комплектът инструменти за дома обикновено започва с малка инвестиция от страна на нов и неопитен собственик на жилище. След това неговите познания нарастват с течение на времето, тъй като новите проекти трябва да бъдат завършени и нивото на уменията се подобрява. Собственикът вече познава термини като тресчотки, клещи, шублери… Така и трябва.

Ето някои от инструментите, които всеки трябва да има у дома.

Комплект отвертки

Простата красота на отвертките ги прави идеалните инструменти за затягане на шкафа, инсталиране на ключове за осветление и отваряне на капаците на металните кутии за боя. Един комплект от 10 части обиквено включва всички често срещани размери и разновидности, които някога ще ви потрябват.

Лентомер

Дръжте го под ръка, за да измерите нещо от зоната на стената за проект ново боядисване до дебелината на дървения материал в центъра на дома. Размерът има значение и е важно да го знаете!

Кутия с инструменти

Съхраняването на вашата колекция от отвертки, винтове и болтове в лесна за използване кутия с инструменти поддържа нещата организирани и удобни. Пластмасовата кутия с голям капацитет има едно метално резе, което се затваря сигурно. Погрижете се да имате такъв комплект в мазето или на таванския етаж.

Чук

Чукът ви предлага полезна комбинация от тежест и гъвкавост за забиване на гвоздеи в стени, за да окачите картини, да съберете готови за сглобяване мебели и/ или да направите къщички за птици.

Извитият нокът е полезен за изваждане на пироните, които неизбежно се огъват.

Фенерче

С акумулаторна работна светлина, която оставяте включена, няма да ви се налага да търсите нови батерии следващия път, когато токът спре или когато ви предстои работа в тъмния шкаф под мивката.

Комплект клещи

Използвайте ги за изправяне на огънатите щепсели на захранващия кабел, подмяна на стари душове, нарязване на окабеляване и… явно почти всичко.

Остър нож

Ще посегнете към този инструмент отново и отново всеки път, за да отваряте кутии, да изостряте моливи, да маркирате вдлъбнатини и да дялкате дърво. Можете да похарчите малко повече пари за такъв с удобна гумена дръжка и вградено място за съхранение на острието.

Ръчен трион

По-малко плашещ от моторен трион и по-бърз за настройка, един ръчен трион е добър вариант за подрязване на дървен материал или формовъчен материал.

Регулируем ключ

Имате нужда от такъв, за да затегнете и сглобите всякакви уреди, както и водопроводни инсталации. Изберете ключ с по-дълга дръжка, когато имате нужда от допълнителен лост, за да освободите заклещена гайка. Използвайте такъв с по-къса дръжка, когато мястото ви е ограничено.

Рулетка

По-дългата лента помага да се маркират по-големите разстояния и да се изпълнят по-мащабни проекти. Без съмнение трябва да имате една такава вкъщи!

Органайзер за инструменти

Съхранявайте нарастващата си колекция от инструменти, всичко е на лице. Определено ще ви е нужен такъв органайзер, когато искате работата да върви гладко, без постоянно да се лутате в търсенето на правилните инструменти.

Бормашина

Нуждаете се от такъв инструмент, за да пробивате дупки, за да забивате винтове и за да изрязвате дървен материал за вашите проекти. И тъй като е безжична, можете да я носите навсякъде.

Е, готови ли сте за ремонт?