Как да не се изкушаваме по време на диета

Здравословно

По време на диетата си обещаваме да не се отказваме и да спазваме правилното хранене. Но по време на празниците, корпоративните партита е трудно да се сдържаме и да не ядем нежелана храна. И така, как да не се откажете от диетата?

Как да издържим на диета?

На първо място трябва сериозно да подходите към темата и да се подготвите психически. Думата „диета“ в почти всички се свързва с забрани и ограничения. Опитайте да замените тази дума с „правилно хранене“ или „здравословна храна“. Този подход ще помогне на мозъка да се подготви за ограничаването на храната.

По-добре е да започнете правилното хранене с постепенно ограничаване на храните. През първите 2 месеца не можете да си кажете „това не е позволено“, „не яж това“. Колкото по-умерено отказвате да ядете, толкова по-дълго се задържате на диета.

Как да не се откажем от диетата?

Когато в главата си мислите само за храната, която не можете да ядете, преминете към четене на книги, гледане на телевизионни предавания, филми, шиене, рисуване, музика.

10 начина да не се откажем от диетата.

1. Важно е да изберете правилната диета, която е ефективна в отслабването само за вас. Ако постоянно ядете храни, които причиняват отвращение, вероятността да се откажете се увеличава с 90%. Диетолозите препоръчват да се заменят непоносими продукти с подобни или да се премахнат от диетата, да се заменят с други, но със същото съдържание на калории и хранителна стойност.

2. Преди хранене се препоръчва да изпиете чаша вода. Една глътка вода успокоява рецепторите на езика и ви позволява безопасно да се храните.

3. Мнозина се придържат към правилото „не яжте след шест“. Ако има определено време, след което не можете да ядете, не трябва да поглъщате храна с бързи темпове 5 минути преди нейния срок. По-добре е да се правят късни, но малки закуски, състоящи се от айрян и ябълка, портокали, сушени плодове.

4. Друг начин да не се откажете от диетата е да спортувате. Спортните упражнения стимулират центъра за ситост, поддържат и укрепват организма.

5. Алкохолът помага за намаляване на контрола на калориите, апетита. Изключете го от диетата.

6. Опитайте се да приготвяте вкусни ястия, от разрешени продукти. Знаейки, че храната е безвкусна, тялото автоматично се приспособява към очакването на вкусотии.

7. Гответе пресни и еднократни порции: те съдържат максималното количество витамини.

8. Яжте бавно и дъвчете обилно храната. Не комбинирайте процеса с работа, четене, гледане на филми: в този случай мозъкът е трудно да контролира количеството консумирана храна.

9. Популярен начин да се задържите на диета е да не ходите по магазини, кафенета и гладни приятели. Отидете да пазарувате след ядене. При избора на ресторант се препоръчва да се даде предпочитание на кухня с диетични продукти, като може да си изберете и поръчате нещо вкусно и здравословно с foodpanda.

10. Помолете роднините, поне за първи път, да спазват диета с вас. Когато забранените храни са у дома, е трудно да се устои.

Психолозите препоръчват да изберете или да измислите причина за диета. Това може да бъде завладяване на човек, подготовка за плажния сезон, стара мечта. Основното е искрено да повярвате в желанието си и постоянно да си спомняте за него. Целта е основната мотивация за диетата.

Мотивация и трикове

Напишете на листа отговорите на следните въпроси.

1. Защо имам нужда от диета?

2. Каква диета да спазвам?

3. Какви ще бъдат последиците от срив?

4. Какви стъпки трябва да се предприемат?

Опишете подробно последния въпрос: всяка стъпка и желания резултат. Мислете честно, визирайки непреодолими обстоятелства, мързел.

Третият въпрос означава наказание за неизпълнение на целите. Например, не можахте да устоите и изядохте парче торта. Такъв срив може да бъде наказан с увеличаване на времето във фитнес залата, отказ от приятна среща с приятели и общо почистване на къщата.

Представете си малко парче торта разваля 2 месеца упорита диета. Съгласете се, неравностоен обмен.

Правилният старт на диетата зависи от вътрешното състояние на човека. Мотивацията помага да разберете себе си и да разберете как да не се отпуснете по време на диета.