Съвместим ли е дамският часовник с официалното работно облекло?

Съвместим ли е дамският часовник с официалното работно облекло?

Мода и красота

            Много хора си мислят, че повечето часовници са универсални аксесоари, които не изискват съобразяване с аутфита. Но това съвсем не е така. Особено когато говорим за стриктна и претенциозна визия, която е подбрана с конкретна цел. Именно такова най-често е дамското офис облекло – поли тип молив, панталони, сака и т.н. Независимо колко добре сте се облекли, силно възможно е визията ви да не отговаря на вашите очаквания, ако аксесоарите не са си на мястото или не са добре подбрани. Представете си – виждате една жена, облечена стилно в страхотна комбинация от цветове, подбрани съобразно последните модни тенденции – всичко това съчетание излъчва стил и женственост, които грабват вниманието на околните още от пръв поглед. Дамата се обръща и върху китката и вместо елегантен дамски часовник се е “настанил” най-обикновен часовник с гумена каишка – истинско разочарование. Защото това е силата на дамските часовници – те могат да изградят, но и да провалят вашата визия. За да избегнете това да се случи на вас, ние ще ви дадем няколко насоки, които могат да ви бъдат от полза във вашето ежедневие, когато то се върти около стриктен дрескод.

Как дамският часовник да се превърне във вашето най-силно оръжие?

  • Цветът на каишката на часовника, обувките и колана ви (ако имате такъв) трябва да съвпадат. По този начин ще създадете усещане за завършеност на вашата визия и човек, хвърляйки поглед на аутфита ви от глава до пети, ще остане с усещане, че знаете какво правите с дрехите и аксесоарите си. Ако часовникът ви е с метален корпус, то внимавайте с дръжките на чантата, колана и прочие;
  • Носенето на дамски часовник често затруднява жените, които залагат предимно на ризи или други официални блузи. През годините събитията и бизнес срещите са наложили следното правило: часовникът трябва леко и ненатрапчиво да се подава под ръкава на дрехите ви, когато сте със сгъната ръка. В случай че опънете ръката си – той автоматично се скрива под дрехата. Това ви позволява да следите часа, без да се налага сами да повдигате дрехата, с която сте.

            Нивата на формалност могат да са различни и по тази причина изборът на дамски часовници може да е много богат. За да се чувствате добре и да изглеждате така, осигурете си нужната хармония във визията, така че самите вие да сте горди от постигнатото. Разбира се, освен актуалните модни тенденции и стриктните правила, не забравяйте да вкарате частица от себе си и да персонализирате дори и най-класическия модел дамски часовник.