Предимствата и ползите от закупуването на имот на плажа

Предимствата и ползите от закупуването на имот на плажа

Lifestyle

Намирането на идеалния дом е един от най-красивите и пълноценни моменти в живота. Повечето от нас вече са разбрали как бихме искали да изглежда нашата къща и какви характеристики и детайли да включва. Въпреки това, ние сме склонни да се фокусираме главно върху архитектурата, дизайна и озеленяването, като пренебрегваме важността на местоположението. Купуването и притежаването на имот е важно не само поради финансови причини, но и заради качеството на живот, което може да ни предложи. Следователно, преди да вземем окончателното решение, трябва да получим ясна представа за предимствата и ползите с пълна прозрачност през целия процес.

Предимства на живота на първа линия на морето

Доказано е, че животът край морето може да подобри както психическото, така и физическото ни здраве. Както посочват няколко изследователи, животът близо до брега и дишането на чист морски въздух действат благоприятно на нашето благополучие и настроение, като същевременно могат да подобрят състоянието на хронични психични заболявания, като депресия.

Проучване във Великобритания от Университета на Ексетър (2019) сравнява живота на хората, живеещи близо до морето, с тези, живеещи във вътрешността, и резултатите показват, че жителите на крайбрежните райони изпитват по-малко симптоми на психични разстройства, отколкото жителите във вътрешността на страната.

В същото време, когато живеем край морето, можем да извършваме редовни упражнения като плуване, което укрепва имунната ни система, подпомага кръвообращението и позволява усвояването на морските минерали и елиминирането на токсините. Плуването може да помогне и на хора, страдащи от астма.

Освен това, усещането за релакс и спокойствие, което ни завладява през летните месеци на почивка край морето, е същото, което изпитват ежедневно морските жители. Животът на брега кара хората да бъдат по-активни и да спортуват повече, независимо дали това е плуване или просто обикновена, но освежаваща разходка боси по плажа.

Изследователите са открили също, че звуците на водата подобряват съня, особено за тези, които страдат от безсъние (разстройство на съня), тъй като техните мозъци се отпускат и хормони като серотонин се регулират. В страни като България да живееш край морето е повече от чувство; това е цяло терапевтично преживяване.

Дългосрочна инвестиция с голяма възвръщаемост на инвестициите

Притежаването на имот на брега на морето в добре развит район може да бъде печеливша и безопасна инвестиция в дългосрочен план. На фона на нестабилността, която преобладава в други области, секторът на недвижимите имоти осигуряват инвестиция с нисък риск, тъй като имоти Свети Влас с отлични характеристики, разположени в първокласни, търсени райони, осигуряват добра възвръщаемост на инвестициите. Стойността на имота нараства всяка година, а разходите за поддръжка са по-ниски в сравнение с други инвестиции.

Напоследък се застрояват все повече имоти на първа линия, тъй като много чуждестранни и местни инвеститори проявяват интерес към закупуването им. Спестяването на пари в банка като форма на инвестиция може да бъде рисковано, както сме виждали в миналото, докато имотите са инвестиции с нисък риск.

Въпреки това намирането на правилния имот може да бъде предизвикателство. Процесът трябва да се извърши с помощта на професионалисти, които могат да ни помогнат да идентифицираме всички параметри и детайли, които правят една къща или апартамент идеалната инвестиция. Купувачите на имот трябва също така да проучат внимателно всички документи и да направят оглед/посещение на дома, преди да решат да го купят. Всеки детайл има значение и цените може да се променят поради непредвидени фактори.